• Avatar

  “You're not in Kansas, anymore. You're on Pandora, ladies and gentlemen.” Science fiction-filmen "Avatar" ble en stor suksess da den ble utgitt i 2009, noe som ikke er så overraskende - det er en av de mest påkostede filmene som noensinne er laget.

  Avatar handler om livet på den frodige planeten Pandora – dit mennesket har kommet for å hogge ned jungelen og kolonisere de som bor der. Det er over tolv år siden filmen hadde premiere på våre kinoer, og mange venter fortsatt spent på oppfølgeren "Avatar: The Way of Water" – noe som snart blir virkelighet.

  En episk filmserie setter fart

  Den historiske kinoopplevelsen "Avatar" er en av de filmene som har dratt inn mest penger i verdenshistorien. Den var også kostbar å lage. Regissøren James Cameron sparte ikke på noe, og nøyaktigheten har ført til at oppfølgeren har latt vente på seg. Nå er "Avatar 2" på vei, og etter denne filmen ved navn "Avatar: The Way of Water" planlegger James Cameron ytterligere tre eventyrfilmer til filmserien. Vi ser frem til å vende tilbake til Pandora.

  Avatar (2009)

  Avatar var James Camerons første spillefilm siden Titanic (1997). Filmen skildrer menneskets ødeleggende jakt på utbygging– med øde planeter og utnyttelse av mark som resultat. Protagonisten Jake Sully, spilt av Sam Worthington, er en lam marinesoldat som reiser til himmellegemet Pandora. Det han oppdager der er en frodig verden med fantastiske skapninger han ikke ønsker å ødelegge. I tillegg til Sam Worthington i hovedrollen ser vi andre kjente ansikter som Zoë Saldaña, Sigourney Weaver og Michelle Rodríguez.

  Avatar: The Way of Water (2022)

  James Cameron er tilbake med oppfølgeren "Avatar 2" som vi alle har ventet på. Mer enn ti år etter hendelsene i den første filmen forteller "Avatar The Way of Water" historien om familien Sully (Jake, Neytiri og deres barn), problemene som følger dem, alt de gjør for å leve i trygghet, slagene de kjemper for å holde seg i live og tragediene de leve med.

  Banbrytende teknologi og 3D

  "Avatar" med regissør James Cameron i spissen brukte en helt ny og revolusjonerende teknologi, og oppfølgeren "Avatar: The Way of Water" er intet unntak. Mange av scenene i Avatar 2 er filmet under vann ved hjelp av motion capture for å kopiere skuespillernes naturlige bevegelser i datanimasjon – og dermed skape et realistisk resultat i 3D uten 3D-briller. Siden så mange scener ble filmet under vann, har det også tatt ekstra lang tid å fullføre oppfølgeren - men fra og med desember 2022 er den her!I den andre filmen om livet på planeten Pandora får vi blant annet se skuespillerne Kate Winslet, Edie Falco, Vin Diesel og Michelle Yeoh, sammen med tidligere nevnte skuespillere fra den opprinnelige suksessen og filmen "Avatar".

  Morsomme fakta om Avatar

  Selv om vi må vente en stund til på oppfølgeren til Avatar, er den tredje filmen i serien allerede ferdiginnspilt. Etter at Disney kjøpte opp rettighetene til den populære franchisen, har filmselskapet også satt datoer for når oppfølgerne skal ha premiere på kino. Det ser slik ut: Avatar 2 - 14. desember 2022 Avatar 3 - i desember 2023 Avatar 4 - i desember 2025 Avatar 5 - i desember 2027 Vi har med andre ord mange år å se frem til kommende filmer.

  Vil James Cameron gjøre det igjen?

  Titanic var lenge den filmen som hadde tjent mest penger gjennom tidene, den eneste filmen som har tjent mer til nå er filmen Avatar og Avengers: Endgame. Alt James Cameron gjør blir til gull - og minneverdig for oss filmelskere. Spørsmålet er om de kommende filmene også vil kjempe om å dra inn mest penger. Med James Camerons hjelp er ingenting umulig.

  “Everything is backwards now, like out there is the true world, and in here is the dream.” – Jake Sully