• Black Panther

  "Wakanda Forever!”. Marvels Black Panther er den første afroamerikanske superheltfilmen, som ble utgitt i 2018.

  I den første Black Panther-filmen følger vi den nye kongen T’Challa, som skal forsvare sitt hjemland Wakanda.

  Mangfoldig prisvinner med et sterkt budskap

  Den første filmen ble en utrolig suksess og en av de mest inntektsrike filmene noensinne. På Oscar-utdelingen i 2019 ble Black Panther belønnet med tre Oscar-priser for beste filmmusikk, beste scenografi og beste kostyme, samt at den ble nominert for beste film, beste sang, beste lydredigering og beste lyd. Black Panther er en fortrollende film som utspiller seg i Afrikas vakre natur. Dette er en av Marvels vakreste filmer som tar deg med på en reise gjennom Wakandas subkulturer.

  Afrofuturistisk action

  Wakanda er et land som utad virker å bestå av bønder og geiter, men bak fasaden skjuler det seg et rikt land med noen av verdens mest teknologiske løsninger. Teknologien er stadig til stede og skaper en futuristisk følelse i denne actionfylte filmserien. Foreløpig finnes bare den første filmen, men Black Panther: Wakanda Forever er planlagt å ha premiere den 11. november 2022. Chadwick Boseman, som spilte T’Challa, gikk tragisk bort av kreft i 2020, og derfor har de valgt å helt fjerne denne rollekarakteren i den nye filmen.

  Black Panther (2018)

  Black Panther begynner der Captain America: Civil War slutter. Kongen av Wakanda dør i en eksplosjon, og prins T’Challa vender hjem for å påta seg oppgaven med å forene Wakanda og beskytte landet mot trusler både innenfra og utenfra. Klaue, som drepte kongen, dukker opp, og T’Challa ser sin sjanse til å skape rettferdighet. Deretter følger en intens kamp mellom Wakanda og Killmogerer som truer landet.

  Black Panther: Wakanda Forever (2022)

  Ryan Coogler er tilbake som regissør på den etterlengtede oppfølgeren "Black Panther: Wakanda Forever" som har premiere 9. november 2022. I Marvels nye film følger vi sørgende Queen Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye og deres spesialstyrke med kvinnelige krigere, som gjør alt for å beskytte nasjonen sin mot angripende verdensmakter etter Kong T’Challas død. Wakandas innbyggere prøver å gå videre og søker hjelp fra War Dog Nakia og Everett Ross, for å finne en ny vei for kongeriket Wakanda. Vi møter også Namor, kongen av en skjult undervannsnasjon.

  Et sterkt budskap

  Black Panther er en filmserie der nesten bare svarte skuespillere medvirker. Dette har ikke blitt gjort tidligere i Hollywood og er et viktig budskap fra Marvel. Selv om man ikke direkte snakker om svarte og hvite, er etnisitet til stede. T’Challa ønsker å forene ulike grupper og unngå vold, noe som kan sammenlignes med flere av de store problematiske spørsmålene vi møter i dagens samfunn.