• Doctor Strange

  "Forget Everything You Think You Know.". Doctor Strange er superheltfilmen som handler om nevrokirurgen som endrer retning og begynner å bekjempe verden fra ondskapen.

  Benedict Cumberbatch spiller rollen som Doctor Strange og gjør dette galant. Andre kjente ansikter inkluderer Rachel McAdams, Mads Mikkelsen og Tilda Swinton. Filmen er et av Marvels mesterverk, og våren 2022 hadde den etterlengtede oppfølgeren "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" sin store kinopremiere.

  Galskap, kvikke replikker og mystiske omgivelser

  Mystikk og magi er to ting som stadig er til stede i filmene om Doctor Strange. Takket være mengder med visuelle effekter blir man fanget opp av filmene og får følge med inn i ulike verdener. Det leveres flere kvikke replikker og en viss dose galskap som sørger for underholdning på høyt nivå.

  Filmene om Doctor Strange

  Den første filmen om Doctor Strange ble utgitt i 2016 og fikk positive tilbakemeldinger både fra kritikere og publikum. I 2022 kom oppfølgeren "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", som også gjorde suksess på kinoene. Den mørkere Marvel-filmen inneholdt flere overraskelser og ga kinopublikumet mye spenning og magi - akkurat som sin forgjenger.

  Doctor Strange (2016)

  I den første filmen om Doctor Strange møter vi nevrokirurgen Stephen Strange, en av verdens beste innen sitt yrke, i hvert fall ifølge ham selv. En dag er han involvert i en bilulykke som gir ham en permanent nerveskade. Dette betyr at han ikke lenger kan utføre operasjoner, og karrieren hans er over. Han reiser til Katmandu der han møter "The Ancient One", som skal hjelpe ham med å bli bedre. Stephen havner i et parallelt univers der han med magi kan manipulere kropp, sjel, tid, rom og lys til forskjellige dimensjoner. Det er nå opp til Doctor Strange å beskytte verden mot ondskap.

  Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

  Doctor Strange in the Multiverse of Madness hadde kinopremiere 6. mai 2022. Historien begynner rett etter der filmen Avengers: Endgame slutter. I filmen følger vi hvordan grensene mellom verdener svekkes når Multiverset åpner seg. Dr. Stephen Strange reiser inn i det ukjente med både gamle og nye allierte og må ta seg til farlige, alternative virkeligheter i Multiverset for til slutt å konfrontere en gåtefull motstander i form av Wanda aka Scarlett Witch, spilt av Elizabeth Olsen.

  En del av Marvel Cinematic Universe

  Marvel Cinematic Universe (MCU) er et felles fiktivt univers for alle superheltfilmene produsert av Marvel Studios. Den første filmen som ble en del av MCU var Iron Man, som kom i 2008, og siden den gang har det blitt utgitt en rekke filmer og TV-serier i forskjellige faser der miljøer, rollebesetninger og karakterer krysser hverandre mellom verkene.

  Doctor Strange er den fjortende filmen i MCU, og Doctor Strange in the Multiverse of Madness er den tjueåttende. Strange, spilt av Benedict Cumberbatch, er også med i Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame og Spiderman: No Way Home.

  Kjente sitater fra den første filmen om Doctor Strange

  "We Don't Get To Choose Our Time." – The Ancient One uttaler med stor visdom at ingen noen gang er klare, men vi kan ikke velge vår tid.

  "The Wi-Fi Password." – Strange er student ved Mystic Arts og blir vist til rommet sitt av Mordon, der gir Mordo ham en lapp med ordet "Shambala". Strange spør om dette er mantraet hans, til hvilket han får dette svaret.

  "People Think In Terms Of Good And Evil When Really Time Is The True Enemy Of Us All." – Tid er en viktig del av filmene om Doctor Strange, noe som igjen blir tydelig når Kaecilius sier dette.