• Dr. No

  "His name is Bond. James Bond." Den aller første filmen om agenten James Bond ble utgitt med Sean Connery i hovedrollen. Dr. No er både filmens tittel og navnet på skurken som Bond er på sporet av.

  "His name is Bond. James Bond." Den aller første filmen om agenten James Bond ble utgitt med Sean Connery i hovedrollen. Dr. No er både filmens tittel og navnet på skurken som Bond er på sporet av.

  I 1962 skulle en av filmverdenens største helter gjøre sitt inntog. La deg forføre av en tøffing som alltid kommer unna med sin intelligens og rett til å drepe.

  Raketter og vakre strender

  En britisk marinekaptein og hans sekretær blir drept på Jamaica, og James Bond blir umiddelbart kalt inn for å løse saken. Samtidig mistenkes saken å ha noe å gjøre med forstyrrende elementer under rakettutskytningene utenfor Floridas kyst. Bond oppdager at den drepte kapteinen hadde forbindelser med en mann ved navn Dent, som jobber for Dr. Julius No, spilt av Joseph Wiseman. No er en skurk fra en organisasjon som ønsker å ødelegge amerikanernes rakettutskytningsprosjekter med kjernevåpen og som ønsker å utslette Bond.

  Gadgets og James Bond-musikken introduseres

  Filmens scener er satt i vakre omgivelser og inkluderer noen morsomme gadgets, som for eksempel Dr. Nos flammekastende panservogn. Som musikk får vi nyte den første musikken i James Bond-filmene - "The James Bond Theme" skrevet av Monty Norman og John Barry.

  Ursula Andress - den første Bondpiken

  Som en havfrue dukker hun opp midt i filmen - den vakre Ursula Andress, eller Honey Rider som hun heter i Dr. No. I motsetning til moderne Bond-piker som ofte har de samme sterke egenskapene som Bond selv, er Honey en uskyldig kvinne som samler skjell på Jamaicas strender og kommer i kontakt med Bond tilfeldig. Bond tar selvfølgelig på seg den beskyttende rollen og tar Honey helt under sine vinger når de blir jaget av Dr. No. For mange har Ursula Andress blitt prototypen på en Bond-pike.

  Trivia

  Dr. No hadde et lavt budsjett, men tjente store beløp - rundt 60 millioner dollar. Filmen ble også laget som en tegneserie.

  Innspillingsstedene var hovedsakelig Pinewood Studios i London og på Jamaica.

  Ursula Andress' stemme ble dubbet på grunn av hennes rustne engelsk (hun er egentlig sveitsisk).