• Legally Blonde

  "I saw it in Teen Vogue a year ago. So if you are trying to sell it to me for full price, you picked the wrong girl.". Legally Blonde er filmen der ikonet Elle Woods, spilt av Reese Witherspoon, gikk rett inn i våre hjerter.

  Elle er den pene, rike jenta som stadig motbeviser alle som tviler på henne. Her møtes mote og juss i en spennende kombinasjon med komiske elementer og mye kjærlighet.

  Filmene i Legally Blonde-serien

  Den første filmen om Elle Woods kom i 2001 og ble en utrolig suksess. I 2003 ble oppfølgeren sluppet, og det er snart tid for den tredje filmen om advokaten med hjertet på rett sted.

  Legally Blonde (2001)

  Elle Woods har det perfekte livet - hun er pen, rik og har en fantastisk kjæreste. Hele hennes liv snus på hodet når kjæresten hennes, Warner, dumper henne fordi han ikke synes hun er seriøs nok. Elle bestemmer seg for å vinne ham tilbake og søker seg inn på skolen han går på - Harvard Law School. Harvard viser seg å være en skikkelig utfordring for Elle, som ikke føler at hun passer inn og må tåle å se Warner med sin nye kjæreste. Hun bestemmer seg for å ikke gi opp, og målet hennes er nå å ta juridisk eksamen med beste karakter.

  Legally Blonde 2: Red, White and Blonde (2003)

  Elle, som nå er advokat, bestemmer seg for å ta en pause fra jussen og involvere seg i politikken. Det hele begynner når Elle skal gifte seg og ønsker å ha alle sine nære og kjære til stede på bryllupet. Dette inkluderer hunden Bruisers mor. Det er bare ett problem - ingen vet hvor hun er. Elle finner moren låst inne på et laboratorium for dyreforsøk, og nå er det opp til Elle å kjempe for dyrs rettigheter og frigjøre hunden.

  Legally Blonde 3 (2023)

  Den tredje filmen om Elle og livet hennes forventes å ha premiere i mai 2023. Mange av de opprinnelige skuespillerne vil komme tilbake, som Reese Witherspoon, Selma Blair, Jennifer Coolidge og Holland Taylor. Filmen har hentet inspirasjon fra Top Gun: Maverick, der det er like mye nostalgiske referanser til de første filmene, innrammet i en helt ny historie.

  Klassiske Elle Woods-sitater vi husker

  "I feel comfortable using legal jargon in everyday life. [Wolf whistle] I object!"- Elle prøver å overbevise Harvard i opptaksvideoen sin om at hun kan bruke juridisk språk i hverdagen.

  "I once had to judge a tighty-whitey contest for Lambda Kappa Pi. Trust me, I can handle anything."- Elle forteller studieveilederen sin på Harvard at hun er klar for alle slags utfordringer.

  "Whoever said orange is the new pink was seriously disturbed."- Rosa er en gjennomgående farge i alle Legally Blonde-filmene, noe man kan forstå med dette sitatet.

  "What, like it’s hard?"- Elle møter sitt eks Warner i gangene på Harvard. Når han blir overrasket over at hun ble akseptert, gir hun et morsomt svar.