• Mission: Impossible

  ”Mission ACCOMPLISHED!”. Filmserien Mission: Impossible startet i 1996, der vi ble kjent med superagenten Ethan Hunt, spilt av Tom Cruise.

  Siden da har det blitt utgitt totalt seks filmer, og to til er underveis. Rask action, futuristisk teknologi og komiske oneliners er bare noen av ingrediensene i disse populære filmene.

  Filmene i Mission: Impossible-serien

  Mission: Impossible-filmene har tatt verden med storm og anses av mange å være de beste spionfilmene som er laget. Tom Cruise både produserer og spiller hovedrollen, der han selv utfører alle sine farlige stunt.

  Mission: Impossible (1996)

  Ethan Hunt er en agent i den hemmelige organisasjonen Impossible Mission Force (IMF), der de tar på seg de farligste oppdragene. I den første filmen har en liste med opplysninger om CIA-agenter blitt stjålet, og Hunt får i oppdrag å stoppe en tidligere russisk spion fra å selge informasjonen på det svarte markedet. Oppdraget går galt, og Hunt blir anklaget for drap, noe som fører til en jakt på sannheten.

  Mission: Impossible 2 (2000)

  I den andre filmen om Ethan Hunt trues verden av den tidligere IMF-agenten Sean Ambrose, som stjeler et dødelig virus. Sean ønsker å slippe viruset løs og starte en pandemi for å kunne selge motgiften til høystbydende. Og det er opp til Ethan å stoppe ham.

  Mission: Impossible III (2006)

  I Mission: Impossible III har Ethan trukket seg tilbake sammen med sin kommende kone som ikke vet om hans hemmelige jobb. Han tvinges tilbake og samler et team for å ta opp kampen mot den farlige våpenhandleren Owen Davian, som skal selge "The Rabbit's foot".

  Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011)

  IMF blir beskyldt for å ha bombetrussiske Kreml. Ethan og tre andre toppagenter må uten ressurser stoppe Cobalt, spilt av Michael Nyqvist, fra å starte en atomkrig. På denne måten kan han renvaske sitt eget og organisasjonens navn.

  Mission: Impossible – Rogue Nation (2015)

  Rogue Nation er den femte filmen i rekken og like spennende som sine forgjengere. Ethan og hans team må ødelegge den internasjonale krimorganisasjonen The Syndicate som truer med å ta ned IMF.

  Mission: Impossible – Fallout (2018)

  I Mission: Impossible – Fallout planlegger den nye organisasjonen Apostlene, ledet av John Lark, å bygge kjernevåpen med plutonium. Det er opp til Ethan og hans trofaste team å stoppe disse planene og forhindre en katastrofe.

  Mission: Impossible - Dead Reckoning - Del en (2023)

  Den syvende Mission Impossible-filmen har premiere 12. juli 2023. Det er ikke sluppet detaljer om plottet i denne filmen, men vi vet at Tom Cruise vil fortsette å spille Ethan Hunt og at teamet hans vil bestå av de samme skuespillerne som i de forrige filmene.

  Mission: Impossible 8 (2024)

  Det er allerede bekreftet at det vil komme en åttende film i denne utrolig populære filmserien. Mission: Impossible 8 er planlagt å ha premiere i 2024.

  Umulige oppdrag med en komisk touch

  En stor del av Mission: Impossibles suksess ligger i de actionfylte scenene og spenningen i alle de umulige oppdragene Ethan og hans team tar på seg. Filmene har et herlig komisk preg som gjør at de blir elsket av alle.