• Pirates of the Caribbean

  “You are without a doubt the worst pirate I’ve ever heard of.” Filmserien om den tragikomiske Kaptein Jack Sparrow og hans actionfylte eventyr i de karibiske farvannene er elsket av mange over hele verden.

  Foruten å være en pirat med mange talenter, har kapteinen en uvane med å havne i knipe. Johnny Depp har hovedrollen i alle fem filmene som strekker seg fra 2003 til 2017.

  På eventyr med pirater i Vestindia

  Filmene om sjørøvere og deres eventyr inneholder alt fra overnaturlige skapninger og skumle forbannelser til gresk mytologi og store doser humor. Alle filmene er også gjennomsyret av mye action og smektende kjærlighet, noe som garantert har bidratt til populariteten. I sentrum står som nevnt sjørøveren Kaptein Jack Sparrow, alltid på jakt etter noe – eller på flukt fra noen.

  Forbannelser, ukjent farvann og levende døde

  Filmene om pirater, havguder og fantastiske udyr er alle produsert av Walt Disney Pictures og Jerry Bruckheimer Films. De er også basert på en attraksjon med samme navn, som lenge har eksistert både på Disney World og i Disneyland.

  Den sorte Perles forbannelse (2003)

  Den første filmen gjorde suksess da den ble lansert i 2003. Hovedkarakterene er, i tillegg til Jack Sparrow, Will Turner og Elizabeth Swann (spilt av Johnny Depp, Orlando Bloom og Keira Knightley). Sammen kjemper de mot Kaptein Barbossa og den skjebnesvangre forbannelsen som hviler over hans mannskap. Regissert av Gore Verbinski.

  Død manns kiste (2006)

  I den andre filmen besøker vi de tre hovedpersonene igjen i Karibia. Denne gangen er problemet Det Ostindiske Kompani, med Lord Beckett i spissen. Den ubetalte gjelden til kaptein Davy Jones er også en sten i skoen for våre eventyrere. Filmen er regissert av Gore Verbinski.

  Ved verdens ende (2007)

  Den tredje filmen utspiller seg på samme sted som tittelen, nemlig ved verdens ende. Igjen er det Lord Beckett som er skurken. Jack Sparrow, Will Turner og Elizabeth Swann kaller på havsgudinnen Calypso for hjelp, med uante konsekvenser. Regissert av Gore Verbinski.

  Flere filmer i serien

  Foruten de tre nevnte filmene har det kommet to til i serien: På ukjente farvann (2011, regissert av Rob Marshall) og Salazars hevn (2017, regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg). Temaene her spenner fra ungdomskilden og fangst av sjøjungfruer til eventyr ved myteomspunnede Bermudatriangelet og jakten på Poseidons treøks. I rollene ser vi blant andre Johnny Depp, Penélope Cruz og Javier Bardem.

  Franchisen har generert nærmere 4,5 milliarder kroner og er en av de mest lønnsomme filmseriene som noensinne er skapt.

  Morsomme sitater fra Pirates of the Caribbean

  Det er mange morsomme og underfundige sitater fra Jack Sparrow, Will Turner og andre karakterer i Pirates of the Caribbean-filmserien. Her er noen av våre absolutte favoritter fra nettopp Kaptein Jack Sparrow:

  “I’ve got a jar of dirt!” – når han faktisk har en boks med skitt.

  “You need to find yourself a girl, mate.”  – til den kjærlighetssyke Will Turner.

  “Nobody move! I dropped me brain!” – det skjer oss alle sammen iblant.

  “Gentlemen! You shall always remember this as the day that you almost caught Captain Jack Sparrow!” – når den britiske flåten gjør alt for å fange den halede Kaptein Jack Sparrow.

  Kommer det flere filmer om Pirates of the Caribbean?

  Ingenting er bestemt om piratenes fremtid ennå, om det blir flere filmer, men om man får tro Hollywood, kan "Pirates of the Caribbean" gjøre comeback på lerretet med Kaptein Jack Sparrow på dekk.

  – Jeg tror absolutt at "Pirates of the Caribbean" er klar for å starte på nytt med Johnny som Kaptein Jack om bord, sier en tidligere Disney-producer.