• Animasjonsfilmer

  Animasjonsfilmer har lenge fanget både barn og voksnes interesse - hvilke tegnefilmer og datagenererte animasjonsfilmer er dine favoritter?

  Allerede mot slutten av 1800-tallet kom de første animasjonene i form av kortfilmer. Senere på 1900-tallet begynte animasjon fra Disney å vinne terreng og stor popularitet, særlig gjennom karakterer som Musse Pigg, og senere gjennom de tegnede spillefilmene vi fortsatt ser på i dag. Snøhvit, Pinocchio, Løvenes konge eller Toy Story - hvilke tegnede og datagenererte animasjonsfilmer er dine favoritter?

  Animasjonsfilmer på kino

  I tillegg til de morsomme animasjonsfilmene og Disneys tegnede spillefilmer, finnes det mange flere tegnede og datagenererte animasjonsfilmer. Særlig på kino. Hold øynene åpne og bestill billettene dine enkelt og raskt her på Filmstadens nettside.

  Disney-animasjonsfilmer

  Disney har produsert en omfattende rekke med animerte spillefilmer siden 1937. I tillegg til tegnede filmer er det mange nye filmer som nå er helt datagenererte.

  De fleste har sikkert sett en og annen Disney-film, enten det er "Askepott", "Biler", "Oppdrag Nemo" eller klassikeren "Snøhvit".

  I 2019 imponerte Disney oss med nye live-action-versjoner av "Løvenes konge", "Aladdin" og "Dumbo", som ble en helt ny måte å se de gamle klassikerne på storskjermen. "Løvenes konge" og "Frost 2" ble de animerte filmene som de siste årene har solgt billetter som var utsolgt på kinoer allerede før premieren.