• James Bond

  “Shaken, not stirred.” Filmserien om James Bond er velkjent og har siden starten vært basert på flere romaner om den fiktive britiske spionen, Agent 007.

  «Shaken, not stirred.» Filmserien om James Bond er velkjent og har siden starten vært basert på flere romaner om den fiktive britiske spionen, Agent 007.

  Hittil har 25 spillefilmer om agent 007 blitt vist på kino i over 50 år, fra 1962 til i dag. Og flere filmer med agenten er på vei.

  No Time To Die

  James Bond har forlatt tjenesten sin og nyter et rolig liv på Jamaica. Det blir imidlertid kortvarig når hans gamle venn Felix Leiter fra CIA dukker opp og ber om hjelp. Oppdraget med å redde en kidnappet forsker viser seg å være mer forrædisk enn forventet. "No Time to Die" er den 25. Bond-filmen i rekkefølgen, og i forkant av kinopremieren, som ble Daniel Craigs siste som James Bond, ga vi alle kinobesøkende alt om MI6-agenten med lisens til å drepe.

  Agent 007, Bond-piker og skurker

  Filmfranchisen er en av de mest vellykkede noensinne i hele filmhistorien – omtrent en fjerdedel av verdens befolkning har sett en James Bond-film. Uansett om du foretrekker Sean Connery, Roger Moore eller den litt mer røffe Daniel Craig i hovedrollen, har du mange filmer å velge mellom i skatten av hemmelige agenten James Bond.

  Det er flere ingredienser som gjør filmene om den sjarmende agent 007 både se- og minneverdige. Fremfor alt er det agenten selv som med en sjarm og arrogant stil beveger seg rundt i luksusbiler, forfører vakre kvinner, og har fått hele verden til å strømme til kinoene i over 50 år. James Bond er nesten alltid kledd i smoking, drikker vodka martini, og har alltid spennende ekstrautstyr i arsenalet sitt. I tillegg utfordrer han grensene og lar seg ikke alltid blindt lede av den etterretningstjenesten han faktisk jobber for. I stedet følger han instinktet sitt og nyter adrenalinkick i nær-døden-opplevelser, samt oppmerksomheten fra alle slags Bond-kvinner.

  Bond-skurkene er også en viktig del av handlingen og hendelsesforløpet, samt filmens kultstatus - noen skurker som virkelig har satt seg fast hos publikum er Jaws, Blofeld, Chiffre og Goldfinger. Alle med planer om å ta over verden - eller i det minste ødelegge den.

 • Mange filmer om James Bond

  Det er hittil laget 25 offisielle Bond-filmer og også flere uoffisielle. I tillegg til de nevnte finner du også klassikere som "I hennes majestets hemmelige tjeneste" (1969), "Lev og la dø" (1973), samt "Die Another Day" (2002), "Casino Royale" (2006), "Spectre" (2015) og selvfølgelig den aller første filmen "Agent 007... med rett til å drepe" (1962).

  "Bond. James Bond..."

  James Bond har hittil blitt portrettert av seks personer, og gjennom skuespillernes ulike karakteriseringer har agenten endret seg og utviklet seg gjennom årene. Hvem er din favoritt gjennom årene?

  Sean Connery - 6 filmer

  George Lazenby - 1 film

  Roger Moore - 7 filmer

  Timothy Dalton - 2 filmer

  Pierce Brosnan - 4 filmer

  Daniel Craig - 5 filmer